Hyvinvointia monipuolisesti

Työ- ja kotiarki voi olla ajoittain kuormittavaa ja elämän aallot kuluttavia. Me EURHOiAssa haluamme olla apuna tasoittamassa arkista kulkuasi, helpottamassa elämääsi kohottamalla resilienssiäsi. Tavoitteenamme on saada elämää soljumaan lempeästi, hyvällä flowlla, luonnon avustuksella… 

 

Tutustu palveluihimme Satakunnassa

 Haluatko oppia uutta hyvinvointiisi ja palautumiseesi liittyen? Tunnistatko itsessäsi luonnonpuutosoireita?

Tule TYHYyn tai kaveriporukalla rentoutumaan, elpymään, kasaamaan ajatuksia ja innostumaan. Virkistyspäivä aktiviteetteineen tai passiviteetteineen antaa energiaa sekä keholle että mielelle. Ja kehohan palvelee mieltä, jolla on unelma…

Luonto, kaikissa eri muodoissaan, rauhoittaa ja elvyttää – samalla kuitenkin piristäen ja henkistä energiaa ladaten. Parasympaattinen hermostomme aktivoituu. Luonnon virittämät aistielämykset ja hyödyt perustuvat ihmisen ja muiden elävien organismien ikiaikaiseen sidokseen: Ihmisen hermosto on rakentunut resonoimaan luontoperäisten asioiden kanssa – yhteytemme on siis tulosta evolutiivisesta sopeutumisesta, joka on aikanaan auttanut ihmistä jäämään eloon ja nyt auttaa palautumaan ja lievittämään stressiä.

marjaherkku_appelsiinissa

TYHY ja virkistyspäivät

Pinkjärvellä pääset irti arjesta – täällä on helppoa virkistyä. Hyvinvointiasi boostaava kierros Natura-metsässä tai puutarhassa voi yhdistyä kuvataidepajaan, pieneen puuhaan puhdetyön luomiseksi tai luontevaan liikkeeseen jooga-, salsa- tai asahi-ohjauksessa. Oma elämyksensä on kukkaisruokalounas ja kahvittelu kukkaisleivonnaisten tai -pikkusuolaisten kera. Tästä kaikesta on Pinkjärven elämys tehty.

Olemme koonneet kaikkia aisteja koskettavaa tekemistä. Koitamme yllättää sinut ja työyhteisösi tai kaveriporukkasi jollain aivan uudella.

Voit koostaa haluamasi palvelut omaan hyvinvointipäivääsi myös muista vaihtoehdoista. Tutustu tarjontaan.

taidepaja_rannalla

Palautumispäivä

Palautuminen on aktiivisia tekoja, harvoin palautumiseen riittää pelkkä uni tai sohvalla reporankana retkottaminen.
Palautuminen on myös yksilöllistä: Jokaisen on tunnistettava omat, juuri minua voimistavat asiat (mm. tekeminen vs. lepääminen). Mielen voima on mahtava. Kehon palautumisvoima on mahtava. Ne molemmat voivat olla palautumisen este tai palautumisen voima.
Palautumispäivän aikana käydään läpi teoriaa ja tutkimustuloksia. Teemme yhteisen, erittäin helpon kehon liikettä hyödyntävän palautumisharjoitteen, liikkumaan innostavan musiikin toimiessa apuna. Kukin omalla, täysin yksilöllisellä tavallamme. Lopuksi rentoudumme palautumisohjaajan opastuksella.

 

muistiinpanot_luento

Hyvinvointi-luennot

METSÄN HYVINVOINTIVAIKUTUKSET

Tule kuulemaan tutkittua tietoa: Miten metsä meitä auttaa? Auttaako se jokaista? Mitä hyvinvointia edistävää ihmisessä tapahtuu puolen tunnin aikana? Entä mihin metsän voimaannuttava ja stressiä purkava vaikutus perustuu? Kuinka voin itse boostata luonnon hyvinvointihyötyjä? Mitä muuta iloa luonnossa ja green caressa piilee?

Saat tuoretta tietoa, hyvinvointiapua arkeesi ja jaksamiseesi sekä pohjustusta metsäretkillesi.

 

TYÖKALUJA PALAUTUMISEEN

Palautuminen on taito, jonka voi oppia. Jokainen tuntee ruoka- ja liikuntasuositukset sekä hyvän arjen osatekijät, mutta mitkä ovat oman palautumispiirakkasi™ toimivat palaset? Pystytkö pysähtymään? Kuinka keskityt? Kuinka tyynnytät mielesi ennen nukahtamista? Miten purat kehoosi jääneitä pienempiä tai suurempia traumoja ja kiristäviä kohtia? Palautumisen perustana on pitkä ja hyvälaatuinen uni. Kun ihminen palautuu, hänen olonsa on hyvä, myönteinen ja kykenevä. Keskitymme kokonaisvaltaisen palautumisen keinoihin ja niiden oppimiseen. Palautumispiirakka™ on kahden ammattilaisen kehittämä työkalu, joka auttaa hahmottamaan palautumista edistäviä mahdollisuuksiasi.

 

marjaherkku_appelsiinissa

Kukkaisruoka

Luonnon villiyrttien ja hyötytarhamme kasvisten lisäksi tarjoilemme terveellistä ja maistuvaa ruokaa puutarhamme puhtaista, luomukasvatetuista kukista ja lehdistä, jotka sopivat mainiosti raikkaisiin salaatteihin ja rulliin, täyteläisin keittoihin ja meheviin patoihin sekä tietysti raikkaisiin juomiin ja värikkäisiin jälkiruokiin.

Metsäretkellä teemme yhdessä nuotioruokaa, aina sesongin tuoreista tuotteista.

Metsäretki Natura-metsään

Koko päivän metsäretki

Kaipaatko metsäretkelle hengittämään puhdasta ilmaa ja rauhoittumaan naavapartakuusikon siimekseen? Vuodenajasta riippuen näet mm. suopursumättäitä tai sinivuokkoja sekä erilaisia metsätyyppejä ja Pinkjärven rantaa Natura-alueella. Pöllön pönttöäkin voimme käydä katsastamassa. Makoisat eväät ja nokipannukahvit  nautimme hyvin hoidetulla laavulla, upeissa kallioisissa rantamaisemissa, ryhdikkäiden mäntyjen katveessa.

Kun jo puoli tuntia metsässä laskee verenpainetta, auttaa keskittymään ja tankkaa elimistöön hyvis-mikrobeja, mitä tekeekään tämä koko päivän mittainen luontoretki?

Oppaana ja luonnon hyvinvointi-vaikutuksiin johdattelijana toimii puutarhaterapeutti ja palautumisohjaaja Marita Wallin.

Romanttinen puutarha järven rannassa

Puutarha-kierros

Puutarhakierroksella näet kolme hyvin erilaista puutarhatyyliä: mummolan piha hyötytarhoineen, zen-puutarha ja metsäpuutarha. Oppaana kierroksella on  pihasuunnittelija, viherrakentaja, puutarhaterapeutti ja paikan emäntä Marita Wallin.

Perehdymme puutarhaan eri aistien kautta sekä ryhmänne kiinnostuksen kohteiden ja aikataulun mukaisesti. Voimme keskittyä esimerkiksi puutarhan eri osien rakenteisiin ja kasveihin niin helppohoitoisuuden, pihasuunnittelun, ekologisuuden kuin puutarhan hyvinvointivaikutustenkin kantilta. Pohdimme yhdessä värien vaikutusta tilan tuntuun, tunnelmaan ja mielialaan. Tutustumme kaverikasveihin, ihastelemme sesongin parhaita kasviparfyymeja, tunnustelemme ja ihmettelemme zen-puutarhan itämaisempia ja harvinaisempia erikoisuuksia sekä opimme kukkaisruoka-kasveista. Mielenkiinnon kohteena voivat olla myös erilaisten pintojen esteettisyys, monimuotoisuus, helppohoitoisuus ja toiminnallisuus.

PYYDÄ LISÄTIETOJA

Mikäli jäät kaipaamaan lisätietoja tai et löydä sopivaa pakettia tai tekemistä, räätälöimme ryhmällesi toiveenne täyttävän tapahtuman!

Lähetä meille toiveesi ja kysymyksesi, me palaamme asiaan.

5 + 7 =